En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar uygun kapı kolu gibi olur.

Yangın merdiveni kapıları yangın takkadak hızlı bir şekilde tahliyeyi katkısızlayarak, yangına dayanımı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren yahut kırıcı özel baplardır.

Yalnızca bapnın açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını katkısızlar.

Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin kesinlikle çhileıştığını, avantajlarını ve münasebet bu merdivenleri yeğleme etmeniz icap ettiğini inceliklı bir şekilde ele alacağız.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedi boyut takkadak insanoğluın binayı güvenle terk etmesini sağlar. üste çatı içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine pürüz evet.

Yangın kapısı kilidi asılmışrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli öge ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin zayia düşmesidir.

Bu makalede, yangın merdiveni baplarının nite olması gerektiği, hizmetlevleri ve emniyet standartları hakkında ayrıntılı detayları bulabilirsiniz.

Yangın merdivenine giriş ile kez sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı bastırıkü asıl karşıır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çısoy yamanın ve mürtefi ısının dışarı çıkmasını önlemek için bapnın sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Binalarda belirli standartlarda bucak alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın merdivenlerinin duhulleri ve yolları, şayan çalışmaaretlerle açık hale getirilmelidir. Yangın tahliye yollarını gösteren hizmetaretler, insanlara müstacel durumlarda mevsuk yolu bulmalarında yardımcı olur.

Binanın sınırlı taksimmlerini yahut hepsinı saran yangınlarda yangın baplardan kaçış olanakı tanılamayan yangın merdivenleri bugüne denli birbunca kişinin yaşamını kurtarmıştır.

Yangın veya acil gidişat vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca Yangın Çıkış Kapısı boşaltma edilmesi yürekin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok değerli hale getirmiştir.

Report this wiki page